För 2 år sedan blev jag sjukskriven för både utmattning och ångest. Jag hade svåra problem med att sova och kände en konstant stress i kroppen. Under min sjukskrivning började jag läsa om Ayurveda och kunde då konstatera att jag hade typiska symptom på stor Vata-Pitta obalans. Vilket visade sig genom sömnproblem, ångest, hjärtklappning, dåligt humör, ytlig andning, problem med magen etc. Samtidigt som jag fick hjälp via traditionell sjukvård började jag även testa kurer från Ayurvedans värld. Mitt fokus blev först att hantera Vata-obalansen, då den oftast ställer till med mest problem. Elementet luft som representerar Vata, blåser på Pittans eld vilket gör att elden bara blir starkare och starkare. Tillslut finns risken att man brinner upp, eller rättare sagt, blir sjukskriven för utmattning som jag blev.

Bara efter några veckor märkte jag att mina Vata-balanserande åtgärder hjälpte och kompletterade hjälpen jag fick från sjukvården väldigt väl. Jag kunde sova en hel natt för första gången på flera månader, jag kunde tänka mer klart, min mage mådde bättre och för första gången kunde jag börja hantera min ångest på ett rationellt sätt.

Efter att ha känt Ayurvedans starka effekt på mitt liv törstade jag efter mer kunskap och fann då en utbildning till Ayurvedisk Hälsorådgivare i Varberg. Trots att jag tvivlade och inte kände mig helt återställd från min sjukskrivning påbörjade jag utbildningen ändå. Kunskaperna jag fick inom utbildningen och tiden tillsammans med min lärare och klasskamrater var verkligen läkande för mig. Jag började förstå mig själv mer och mer via Ayurvedans uttryck och idag är Ayurveda med mig i varje situation i mitt liv. Det är anledningen till att jag nu vill vägleda er andra. Min önskan är att alla ska få känna kraften i Ayurveda och veta att vi med dess råd, kurer och örtpreparat kan få en välbalanserad vardag där vi känner energi och glädje.