För 3 år sedan blev jag sjukskriven för både utmattning och ångest, jag hade svåra problem med att sova och kände en konstant stress inom mig. Under min sjukskrivning började jag läsa om Ayurveda och kunde då konstatera att jag hade typiska symptom på stor Vata-Pitta obalans. Vilket manifesterade sig genom sömnproblem, ångest, hjärtklappning, dåligt humör, ytlig andning, problem med magen etc. Samtidigt som jag fick hjälp via traditionell sjukvård började jag även testa kurer från Ayurvedans värld.

Mitt fokus blev först att hantera Vata-obalansen, då den oftast ställer till med mest problem. Elementet luft som representerar Vata, blåser på Pittans eld vilket gör att elden bara blir starkare och starkare. Tillslut finns risken att man brinner upp, eller rättare sagt, blir sjukskriven för utmattning som jag blev.

Bara efter några veckor märkte jag att mina Vata-balanserande åtgärder hjälpte och kompletterade hjälpen jag fick från sjukvården väldigt väl. Jag kunde sova en hel natt för första gången på flera månader, jag kunde tänka mer klart, min mage mådde bättre och för första gången kunde jag börja hantera min ångest på ett rationellt sätt.

Efter att ha känt Ayurvedans starka effekt på mitt liv törstade jag efter mer kunskap och fann då en utbildning till Ayurvedisk Hälsorådgivare i Varberg. Kunskaperna jag fick inom utbildningen och tiden tillsammans med min lärare och klasskamrater var verkligen läkande för mig. Jag började förstå mig själv mer och mer via Ayurvedans uttryck och idag är Ayurveda med mig i varje situation i mitt liv. Jag har sedsan dess också tagit steget att åka och studera Ayurveda i Indien, Ayurvedans hemland!

Med det jag har lärt mig är min önskan att alla ska få känna kraften i Ayurveda och veta att vi med dess råd kan leva en välbalanserad vardag där vi orkar med, har energi och känner glädje!Min resa inom ayurveda imageMin resa inom ayurveda imageMin resa inom ayurveda image